. vegansk middag .
. grönsaksbiffar .
Idag improviserade jag fram dessa biffar med det som kyl och skafferi erbjöd.
Resultatet blev väldigt lyckat och serverades tillsammans med kvarg, ajvar, broccoli och ruccola.
Grönsaksbiffar; cirka 15 stycken. ingredienser 5 st morötter 2 st gullök 4 st rödbetor 1 stor burk kidneybönor salt och curry efter smak |
||
2 dl sesamfrö 2 dl linfrö |
||
Gör såhär; Skala och riv morötterna och rödbetorna. Hacka löken och häll allt i en stor bunke. Skölj av bönorna och häll ned dom i bunken. Mixa allt tills det är en röra med vissa bitar kvar. Krydda. Forma biffarna till önskad storlek och vänd dom i sesamfrö och linfrö. Stek sedan biffarna i lite olja tills de fått färg på bägge sidor och lägg dom sedan på en ugnsplåt. In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 200 grader. |
Kommentarer
Trackback