. vegansk middag .

. grönsaksbiffar .
Idag improviserade jag fram dessa biffar med det som kyl och skafferi erbjöd.
Resultatet blev väldigt lyckat och serverades tillsammans med kvarg, ajvar, broccoli och ruccola.

Grönsaksbiffar;
cirka 15 stycken.

ingredienser

5 st morötter
2 st gullök
4 st rödbetor
1 stor burk kidneybönor
salt och curry efter smak


2 dl sesamfrö
2 dl linfrö


Gör såhär;

Skala och riv morötterna och rödbetorna. Hacka löken och häll allt i en stor bunke. Skölj av bönorna och häll ned dom i bunken. Mixa allt tills det är en röra med vissa bitar kvar. 
Krydda.

Forma biffarna till önskad storlek och vänd dom i sesamfrö och linfrö. 

Stek sedan biffarna i lite olja tills de fått färg på bägge sidor och lägg dom sedan på en ugnsplåt. 

In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 
200 grader.



























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0