- Melanzane Parmeggiani -
recept alá Anna Skipper.
Här om dagen provade jag detta goda receptet.
Det är en vegetarisk - lasagne- variant.
Melanzane Parmeggiani |
||
Ingredienser; 4-6 portioner 1 kg aubergine (drygt två normalstora) 1 kruka basilika 500 g mozzarella 100 g parmesan ( jag använde vanlig hushållsost) 1 sats tomatsås - jag tycker det är konstigt att det inte står hur mycket tomatsås det ska vara! Hur mycket är en sats?! Jag gjorde min tomatsås såhär; (dock behövs verkligen inte allt till denna maträtt, frys in resten och använd som pasta sås!) 2 burkar krossade tomater 1 gullök två klyftor vitlök 6 st skrivor soltorkade tomater olivolja 1 tärning grönsaksbuljong salt & peppar Fräs löken och blanda sedan ner resterande ingredienser. Låt koka ett bra tag! Ju längre desto bättre! |
Gör så här; 1. Skiva auberginen. 2. Salta dem och lägg i press i 3 timmar under en tyngd. 3. Torka bort saltet samt ta bort vätskan och tvätta av försiktigt. 4. Lägg ned aubergine skivorna i en stekpanna och stek i olivolja tills de fått fin färg. 5. De skall nästan friteras så mycket olja och mycket färg på auberginen! 6. Häll olivolja i en stor form. 7. Skär mozzarella i 1 x 1 cm stora kuber. 8. Riv parmesanosten/ hushållsosten. 9. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, osten, basilikan två varv. 10. Gratinera i ugn, 200 grader i ca 40 minuter tills osten har smält och allt krämat ihop sig. |
. GOTT .
Kommentarer
Trackback