. Trerätters .

Igår lagade jag trerätters middag till <3.

Förrätt:

Ugnsgrillad paprika med fetaostkräm.

Huvudrätt:

Ruccolasallad med rostade rotfrukter och pumpafrön
med halloumi/ tofu och creme fraiche.

Efterrätt:

Fräsch sorbet

Ugnsgrillad paprika .

2 personer

2 paprikor

150g fetaost

Färs basilika, cirka en näve.

en liten klyfta vitlök

salt, peppar och olivolja

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225°C

Skär bort toppen på paprikan och ställ in dom i ugnen.
Ta ut dom efter cirka femton minuter och häll av vattnet.

Mixa basilika, vitlök, fetaost till en fin och grön röra.
Häll i cirka 2 msk olivolja och krydda med peppar.

Fördela smeten i paprikorna och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter till. 

.., känn efter så att paprikorna inte blir för mjuka! 

Klart!




Ruccolasallad .

2 personer

1 påse ruccola

5 morötter

5 rödbetor

1 näve pumpafrön

oregano, salt och olja.


Gör såhär;

Sätt ugnen på 225°C

Skala och skär morötter och rödbetor. Skivorna ska vara små tunna som möjligt! 

Lägg ut dessa på en plåt, strö över lite olja, salt och oregano.

Grilla i ugnen i cirka 30 minuter. 
Det ska bli likt chips! 

Blanda chipsen med ruccolan och pumpafrön och vips:

En super fräsch och mättande sallad!


Sorbét .

2 personer

1 nektarin

2 bananer

1 dl frysta hallon


Gör såhär;

Hacka banan och lägg i frysen.
.., låt stå där i en timme eller två, ju längre desto bättre!

Mixa den frysta bananen men hallonen och nektarinen.

Ställ in i frysen och låt stå i cirka 30 minuter.

Servera!
. MUMS .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0