. Trerätters .
Igår lagade jag trerätters middag till <3.
Förrätt:
Ugnsgrillad paprika med fetaostkräm.
Huvudrätt:
Ruccolasallad med rostade rotfrukter och pumpafrön
med halloumi/ tofu och creme fraiche.
Efterrätt:
Fräsch sorbet
Ugnsgrillad paprika . | ||
2 personer 2 paprikor 150g fetaost Färs basilika, cirka en näve. en liten klyfta vitlök salt, peppar och olivolja |
Gör såhär; Sätt ugnen på 225°C Skär bort toppen på paprikan och ställ in dom i ugnen. Ta ut dom efter cirka femton minuter och häll av vattnet. Mixa basilika, vitlök, fetaost till en fin och grön röra. Häll i cirka 2 msk olivolja och krydda med peppar. Fördela smeten i paprikorna och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter till. .., känn efter så att paprikorna inte blir för mjuka! Klart! |
Ruccolasallad . | ||
2 personer 1 påse ruccola 5 morötter 5 rödbetor 1 näve pumpafrön oregano, salt och olja. |
Gör såhär; Sätt ugnen på 225°C Skala och skär morötter och rödbetor. Skivorna ska vara små tunna som möjligt! Lägg ut dessa på en plåt, strö över lite olja, salt och oregano. Grilla i ugnen i cirka 30 minuter. Det ska bli likt chips! Blanda chipsen med ruccolan och pumpafrön och vips: En super fräsch och mättande sallad! |
Sorbét . | ||
2 personer 1 nektarin 2 bananer 1 dl frysta hallon |
Gör såhär; Hacka banan och lägg i frysen. .., låt stå där i en timme eller två, ju längre desto bättre! Mixa den frysta bananen men hallonen och nektarinen. Ställ in i frysen och låt stå i cirka 30 minuter. Servera! |
. MUMS .
Kommentarer
Trackback