. hallonsorbét med mandelflarn .
.., till efterrätt igår åt vi dom här sötnosarna.
. ljuvlig sorbét med söta flarn .
Mandelflarn; cirka 20 stycken. |
||
100g sötmandel 100g smör 1dl strösocker 1msk flytande honung 1 msk mjölk |
||
Gör såhär; Sätt ugnen på 200°C Mal mandeln i kvarn eller mixer. Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Rör kraftigt medan massan kokar upp. Blanda ner mandeln och låt smeten koka upp. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. (smeten flyter ut extremt mycket så håll avståndet mellan klickarna) Grädda mitt i ugnen 5-7 min, tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna något innan du böjer som ( om du inte vill ha dom platta förståss). |
Hallonsorbét; till fyra personer. 500g hallon 2dl vatten 2dl strösocker 2msk glykos 2msk alkohol Gör såhär; Blanda hallon, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter. Passera blandningen genom en finmaskig sil och pressa med sked så de bara blir kärnorna kvar i silen. Låt saften svalna och blanda ner alkoholen. (Alkohol har man för att sorbéten inte ska bli för isig) Frys smeten i en plastburk med lock. Rör om då och då. De till att ytan blir slät efter du har rört runt i den. ( Det blir lättare att göra kulor vid servering då). .., tänk på att göra denna i tid! Den bör vara i frysen några timmar innan servering! |
Kommentarer
Trackback