. hallonsorbét med mandelflarn .

.., till efterrätt igår åt vi dom här sötnosarna.
. ljuvlig sorbét med söta flarn .

Mandelflarn;
cirka 20 stycken.

100g sötmandel
100g smör
1dl strösocker
1msk flytande honung
1 msk mjölk

Gör såhär;


Sätt ugnen på 200°C
Mal mandeln i kvarn eller mixer. 
Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Rör kraftigt medan massan kokar upp. Blanda ner mandeln och låt smeten koka upp. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. (smeten flyter ut extremt mycket så håll avståndet mellan klickarna) 

Grädda mitt i ugnen 5-7 min, tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna något innan du böjer som ( om du inte vill ha dom platta förståss).




Hallonsorbét;
till fyra personer. 

500g hallon
2dl vatten
2dl strösocker
2msk glykos
2msk alkohol 

Gör såhär;

Blanda hallon, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter. 
Passera blandningen genom en finmaskig sil och pressa med sked så de bara blir kärnorna kvar i silen.

Låt saften svalna och blanda ner alkoholen. (Alkohol har man för att sorbéten inte ska bli för isig)
Frys smeten i en plastburk med lock. Rör om då och då. De till att ytan blir slät efter du har rört runt i den. ( Det blir lättare att göra kulor vid servering då).


.., tänk på att göra denna i tid!
Den bör vara i frysen några timmar innan servering!  









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0