. Veg. Lasagne utan pasta .
Ingredienser |
4-5 personer
2st zucchini
1 liten aubergine
3 morötter
3 palsternackor
200g soyafärs
Ca en bukett broccoli
1 gullök
2 klyftor vitlök
200 fetaost
3st tomater
2st tärningar grönsaksbuljong
cayennepeppar, oregano &
salt
|
Gör såhär;
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär zucchinin i långa skivor (detta ska bli "lasagneplattor")
Strö lite salt på och lägg dom i en form. Sätt in dom i ugnen så dom får vattna ur sig lite.
- Fin hacka auberginen, broccolin och löken och riv palsternackorna och morötterna.
- Fräs auberginen, palsternackorna, broccolin och morötterna tills dom vattnat ur sig och blivit mjuka, lägg dom sedan åt sidan.
- Fräs lök tillsammans med soyafärsen och krydda med cayennepeppar.
- Häll tillbaka grönsakerna i stekpannan som då blandas med färsen och smula i grönsaksbuljongen.
- Häll tillbaka grönsakerna i stekpannan som då blandas med färsen och smula i grönsaksbuljongen.
- Smaka av och krydda mer om så behövs.
- Ta ut zucchinin ur ugnen, torka av dom med hushållspapper och lägg tillbaka ett lager i formen.
- Varva nu lager på lager; zucchini, färs, fetaost, zucchini, färs fetaost, zucchini och toppa med tomatskivor.
- In i ugnen igen tills fetaosten på toppen har fått färg.
. EXTREMT UTSÖKT .
Kommentarer
Trackback