. Veg. Lasagne utan pasta .

 
 
 Ingredienser
4-5 personer
 
2st zucchini
1 liten aubergine
3 morötter
3 palsternackor
200g soyafärs
Ca en bukett broccoli
1 gullök
2 klyftor vitlök
200 fetaost
3st tomater
 
2st tärningar grönsaksbuljong 
cayennepeppar, oregano &
salt
  

 

 
Gör såhär;

- Sätt ugnen på 225°C. 
- Skär zucchinin i långa skivor (detta ska bli "lasagneplattor")
Strö lite salt på och lägg dom i en form. Sätt in dom i ugnen så dom får vattna ur sig lite.
- Fin hacka auberginen, broccolin och löken och riv palsternackorna och morötterna.
- Fräs auberginen, palsternackorna, broccolin och morötterna tills dom vattnat ur sig och blivit mjuka, lägg dom sedan åt sidan. 
- Fräs lök tillsammans med soyafärsen och krydda med cayennepeppar. 
- Häll tillbaka grönsakerna i stekpannan som då blandas med färsen och smula i grönsaksbuljongen. 
- Smaka av och krydda mer om så behövs. 
 
- Ta ut zucchinin ur ugnen, torka av dom med hushållspapper och lägg tillbaka ett lager i formen.
- Varva nu lager på lager; zucchini, färs, fetaost, zucchini, färs fetaost, zucchini och toppa med tomatskivor. 
- In i ugnen igen tills fetaosten på toppen har fått färg. 
 
 
 
 
. EXTREMT UTSÖKT .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0