Efter en lång och mysig frukost har vår dag här i Oslo börjat.
O förbereder middagens huvudingrediens som är älgskav, spännande!
Hans flickvän och hennes fän L har åkt till Ikea på jakt efter ett långbord till kvällen.
Senare idag ska vi till Holmenkollen, ska bli sååå skönt att komma ut i det fina vädret!
Igår så promenerade vi runt i staden och drack öl på ett ställe innan vi gick och åt middag!
Vi världens godaste foccacia med röd och grön pesto och aioli till förrätt på " Olivia ". Delicious!
Senare på kvällen spelade vi sällskapsspel och chillade.
Jag har inget nyårslöften men jag har en sak jag vill förbättra 2012.
Jag började göra en lista på bra saker jag gjort 2011 för att träna mig på att klappa mig själv på axeln.
Tragiskt nog är det väldigt svårt och trar ett tag men tillslut så går det lättare och lättare.
Här är några bra grejer jag är nöjd med 2011:
- jag sprang mitt första mil-lopp, midnattsloppet
- jag har slutade med nikotin
- jag sökte till en kör som jag tycker jätte mkt om
- jag började ta sånglektioner igen
- jag sökte och gjorde alla prov till att bli friskis&svettisinstruktör
- jag jobbade heltid under ett år
Klappa dig på axeln när du gör något bra och sparka inte på dig själv när du gör något mindre bra utan se det som en lärdom! Jag hoppas jag är snällare mot mig själv 2012, det är något jag måste träna på!
Nu har vi öppnat varsin Samuel Adams, gott nytt år på er fina!
. gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år . gott nytt år .
.. Resan hur gick jätte bra. Vi möttes upp av O och J! På centralstationen här i Oslo sprang jag på en barndomsvän, världen är bra liten!
Efter vi lämnat våra väskor i lägenheten gick vi ut på stan. Vi åt en jättegod och trevlig middag på "Olivia".
Önskar jag kunde lägga upp bilder jag tagit men det funkar inte..
Hörs imorgon!
. kramar .
. on my way to Norway .
... Sitter på tåget påväg till Norges huvudstad!
Har slagit upp körkortsteoriboken och ska börja läsa.
Jag tycker det är rätt mysigt att åka tåg, iaf idag. Det ska bli väldigt roligt att träffa våra vänner igen! Sen ska det bli kul att se Norge också, har aldrig varit där.
I idag fyller min fina Elin 30år! Hoppas din dag blir fantastisk!
<3
Hoppas ni har en fin morgon!
Efter cirka fyra timmar i tvättstugan och middag började jag nyss baka bröd.
Då vi ska fira nyår i Norge hos <3 vän och flickvän tyckte vi det vore kul att ta med sig något.
Därav har jag två lingon-och-nöt-bröd inne i ugnen. Jag har använt ugnsformar från "Vestli House" för första gången. Dom har jätte fina motiv, perfekt som gå-bort-present! Tror dom finns att köpa på "lagerhouse" och "designtorget", jag fick mina i födelsedagspresent!
Idag är dagen då alla julsaker åker upp på vinden.
Vi åker bort över nyår och då känns det bra att börja den nya året utan fjolårets jul saker i lägenheten när man kommer hem.
Jag älskar julen och allt som hör till men det känns okej att det är över nu tycker jag.
Dessutom fick vi nya lampor till lägenheten som jag längtar efter att få sätta upp!
Nu sitter vi och äter lunch och ska snart börja prova nyårs-outfits. Man önskar man kunde ta med hela sin garderob och bestmma sig senare. Jag har alltid haft svårt med det där.
på och av, på och av, på och av, på och av
fint, fult, tight, slappt, för uppklätt, för chill..
Senare bjuder dagen på en promenad till liljeholmen, tvättstuga och besök av sambons mamma. <3
och så packning förstås!
. bullfikat vi bjöd på igår efter maten.
(..en heldel fika har det ju blivit nu i jul också.. känns bra att återgå till det normala på den fronten också.)
. choklad/chilimuffins, vitchoklad/hallonmuffins, blåbärsbullar och lussekatter .
* Smula jästen i en bunke. Värm vatten och yoghurt till fingervärme (37 grader). Häll det över jästen och blanda om. Tillsätt ägg, olja, socker och salt. Blanda bakpulver och vetemjöl. Arbeta in det mesta av mjölblandningen till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme. Sätt under tiden in en osmord plåt i mitten av ugnen och sätt den på 275 grader.
* Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i åtta bitar. Platta ut dem till ovala, lite droppformiga kakor.
* Grädda fyra bröd i taget på den heta plåten, ganska högt upp i ugnen, till bröden börjar få lite färg, 5-8 minuter. Lägg dem på ett galler och pensla dem med lite olja.
Nu sitter jag i köket och har precis ätit frukost. Morgonpromenaden i morse var helt fantastisk. Jag förstår att folk tycker jag är mer eller mindre knäpp som väljer att stiga upp 07.00 och går ut och går, när jag är ledig men jag önskar jag kunde uppmuntra fler till att göra det samma.
Funderar på om jag ska plugga lite körkortsteori ett tag.. det vore bra.
Min första körlektion (ever) är den andra januari och det är inte så många dagar kvar tills dess.
I kväll kommer min vän E och hans flickvän hit till oss på middag.
Vi fyra har aldrig träffats förut vilket är helt knäppt då jag och E. har känt varann i över två år.
Vi två träffades och andra sidan på musikmakarna i Örnsköldsvik och båda våra sambos var då bosatta här i Stockholm.
Vi ska bjuda dom på en vegansk måltid men mer om det senare.
Dagen började med en promenad. Mamma kom till oss rätt tidigt på kaffe och fika då strömmen gått hemma hos dom. Vi två promenerade senare iväg in mot stan för att hämta ut tågbiljetter till Norge där jag och älsk. ska fira nyår.
Det blev lite rea-spaning idag och en baddräkt införskaffades. Det är nämligen så att jag ska få privata simlektioner av en sim-kunnig vän och första lektionen är i morgon.
Jag tränar regelbundet annars men har nu haft ett längre uppehåll p.g.a förkylning, magsjuka och knäont. Det känns lite pinsamt att vara i sån här usel form... Men det ska bli kul! :)
Har längtat efter att kunna lägga träningsfokuset på något annat än det synliga, yttre fördelarna det har.
Vi åkte från min familj vid tolv-tiden. Vi tog det lugnt och gjorde plats för våra nya, fina saker. Sedan gick vi ut på en promenad och handlade ingredienser till kvällens mål som blev..
. pizza .
. delicious .
Vi hade tomatsås, solt. tomater, parika, mozzarella, salami, parma, ruccola och havssalt på.
225 grader i cirka tio minuter. (www.tasteline.com)
Jag hade en underbar julafton och hoppas ni hade det minst lika bra! Har verkligen kommit fram till att det är lika kul att ge som att få. Jag fick underbara julklappar så som; fina kläder, hygeénartiklar, pengar, gjutjärnspanna, dekorationsatrealjer, en sittpuff med förvaring och massor med annat! <3
När det kommer till julmat så är jag faktiskt ett big-fan! I år hade pappa med sig ål från jobbet till vårt julbord, sjävklart provade jag även detta. Det smakade som väldigt fet fisk, rätt gott var det. Jag är för övrigt mest intresserad av det på julbordet som kommer från havet. Pappa hade lagt in strömming och sill som var väldigt god. Sen så är laxen alltid en personlig favorit tillsammans med jansonsfrestelse och skinkan.
Vi gick och lade oss runt tolv, vi var alla väldigt trötta.
. god jul .
Just nu är jag på väg hem till min familj. Det är inte många som åker kollektivt den här morgonen, jag tycker det är rätt mysigt faktiskt.
Jag och <3 drack kaffe ihop imorse innan jag åkte iväg. Det ska bli gott med nått i magen! ( har längtat efter mammas saffransbullar..)
. skickar en tanke till alla som inte får fira den här dagen med mys och kärlek .
. god jul och kram så länge .
Igår kväll kom två av mina närmsta vänner hem till mig.
Dom är båda från Stockholm men studerar i andra städer i Sverige. Det var verkligen jätte länge sedan vi träffades alla tre så det var verkligen ett kärt återseende.
Vi drack glögg, världens godaste, och åt knäck, saffranskorpor och nougat.
Glöggen jag förälskat mig smakar lakrits och är underbart god! Ska lägga upp ett foto på den senare.
När mitt <3 kommer hem från jobbet idag har vi en veckas ledighet tillsammans att se fram emot.
Eftermiddagen och kvällen kommer vi ägna åt att slå in julklappar och göra revbensspjäll.
Min sambo firar jul med sin stora släkt och därav delar dom upp sysslorna inför julen.
Förra året fick han ansvara för köttbullarna och i år blev den revbensspjällen.
Vi har aldrig tillagat detta förut så det ska bli kul att prova och se hur det går!