- Skär auberginerna i cirka 1cm tjocka skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och strö på 1 tsk salt. Låt ligga ca 15 minuter så att tycket av den lite beska vätskan dras ut.
- Skölj av skivorna under kallt vatten och låt rinna av.
Pensla skivorna med olja och stek i stekpanna på medelstark värme i cirka 5 minuter på varje sida.
Låt auberginerna rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
- Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg ihop dom med auberginen. (lager på lager)
Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper.
Steg bakelserna i ugnen tills osten börjar smälta.
Jag har fortfarande problem med att ladda upp bilder här på bloggen. Supertråkigt men jag håller på att få hjälp med problemet. Idag har jag startat min dag med bootcamp och frukost de Lux! Nu väntar tvättstugan och sedan blir det jobb i några timmar! Uppdateringen kommer bli så mycket bättre när bildproblemet är åtgärdat. Som jag sa tidigare så har jag tre recept på gång!
Sätt ugnen på 200°C. Skär upp pumpan i medelstora tärningar. Salta och häll på kanel. Rosta dom på en plåt i cirka 15 minuter. (har du inte tid med detta kan du bara hälla i tärningarna som dom är i samma fas som morötterna) Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken i kryddorna. Häll i morötterna och fräs en liten stund. Häll i paprikan. Tillsätt de krossade tomaterna, jordnötssmöret, vattnet och buljongen. Koka till grönsakerna är nästintill så mjuka som du vill ha dom. Häll i pumpan och koka lite till.
Smaka av med kryddor. . Smaklig måltid .
. Denna rätt är lätt en av mina favoriter när det kommer till vegansk mat .
Det finns en hel del ställen runt om i Stockholm där du kan köpa dig en kebab med bröd, en hamburgare, en korv eller något annat litet, snabbt och billigt.
Mitt favoritställe när det kommer till snabbt och prisvärt är ett litet ställe inne i hötorgshallen.
Dom säljer vegetariska (finns även veganska) burgare.
Denna goding innehåller en vegetariskbiff, fetaost, sallad, två valfria såser i ett gott, stort bröd. 40;- får man betala och det är klart prisvärt!
Gör såhär; Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken i kryddorna. Häll i de hackade grönsakerna och fräs en liten stund. Häll i de krossade tomaterna, vattnet och biljongen. Koka till grönsakerna är nästintill så mjuka som du vill ha dom. Häll i paprikan och bönorna och koka lite till.
Jag har aldrig varit en av dom som skippat frukosten.
Jag har alltid undrat hur man överlever en skoldag, en dag på jobbet, eller vad det nu kan vara utan att ge sin kropp energi.
Däremot har jag alltid (förr )haft en förkärlek för "fel- frukost".
Favoriter under min skoltid har varit allt från toastmackor med oboy till super-sötade yoghurtar med ännu sötare flingor.
- SOCKERBOMB -
De senare åren har jag tänkt om och fokuserar på att ge min kropp renare energi och provar min fortfarande fram.
Jag har alltid älskat frukt och grönt, ägg och annat också! Mat som klassas som "nyttigt" men som framför allt får mig att må bättre är den bästa starten på dagen för mig!
Här kommer två bilder på "nya experiment"
. smoothie .
. naturell lätt-yoghurt, en banan, mjölk, lingon, kanel, kokosflingor.
Här kommer receptet till grytan jag nämnde för några dagar sedan.
Orginalreceptet kommer från "Vegolandet Veganias kokbok" som jag lånat av en vän.
. Linsgryta med kokos .
4 portioner
1 hackad lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk finhackad färsk ingefära
1-2 msk sambal oelek
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk gurkmja
1 dl kokosflingor
400g valfria grönsaker
(jag använda palsternacka, morötter och röd paprika).., stora bitar!
1 burk krossade tomater
2dl sköljda röda linser
5-6 dl vatten
1 veg. buljongtärning
1 msk tomatpuré
Gör såhär; Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken genomskinlig innan du tillsätter vitlök och ingefära och fräser den mjuk. Häll sedan på sambal oelek, rör om, tillsätt kryddorna. Fräs en stund och häll sedan i kokosflingorna. Häll i de stora grönsaksbitarna och fräs i några minuter. Tillsätt resterande ingredienser. Låt koka upp, lägg på lock, sänk värmen och sjud sakta tills grönsakerna och linserna är mjuka.
Passar bra med ris/matvete och jag vill gärna ha kvarg/cremé fraiche till!
Jag kom hem från jobbet klockan 01.40 i natt och har jag sovit katastofa-knappa-fem timmar. Har vaknat typ fem gånger och varit rädd att försova mig eftersom att jag öppnar idag.
. haha .
Hoppas att gruset i mina ögon försvinner och att cykelturen till jobbet gör susen!
.., jag ställde klockan på tio men vaknade noll åtta förtio. Såklart, det där med att sova är inte riktigt min grej. Men det ska väl räcka med dryga åtta timmar antar jag.
Grytan jag lagade igår till middag blev jätte god så recept kommer så småningom! :)
Idag ska jag ha en mysmorgon/ förmiddag. Senare blir det till att möta upp kära mamma och titta på prideparaden ( som jag längtat!)
Gör såhär; Pressa ur så mycket vatten du kan ur burken med tonfisk. Häll tonfisken i en bunke och blanda i fiberhusken, ägget och kryddorna.
.., om du inte har fiberhusk så prova att ersätta de med vetemjöl. Det borde fungera ;) . Forma till biffar och vänd dom i sesamfrö. Stek till dom fått den ytan du vill ha!
Klart!
. Det kanske inte ser mycket ur för värden men dom är supergoda.
Nu är jag tillbaka i stan efter sex dagar på landet. Vi har varit hos min sambos mormor och myst, jäst, skojat, badat, paddlat, plockat blåbär, sålt korv, fyndat på marknad, tittat på os, rensat, motionerat, fått myggbett och kärlek!
Eftersom bloggappen inte fungerar har det fått ligga stilla men nu är mobilen laddad med en massa nya bilder jag vill visa er.